Even geduld

MIO MIO icon MIO MIO logo MIO MIO header Home Verkennen Over Disclaimer Mijn Account Winkelmandje Checkout Kleding Home Schoenen Accessoires Decoratie RONDE PRIJS Cadeaubon WEBSHOP

Disclaimer

Ondernemingsgegevens 

Melien BV 

Adres: Koningsstraat 9, 3970 Leopoldsburg 

Mail: info@mio-mio.be 

Tel: 0477 17 90 36 

Ondernemingsnummer: BE 0822 696 590 

 

Artikel 1: Algemene bepalingen 

De e-commerce website van Melien, een BV met maatschappelijke zetel te Koningsstraat 9, 3970 Leopoldsburg, BTW BE 0822 696 590 (hierna 'Mio Mio’) biedt haar klanten de mogelijkheid om de producten uit haar webwinkel online aan te kopen. 

Onderhavige Algemene Voorwaarden ("Voorwaarden") zijn van toepassing op elke bestelling die geplaatst wordt door een bezoeker van deze e-commerce website (“Klant”). Bij het plaatsen van een bestelling via de webwinkel van Mio Mio moet de Klant deze voorwaarden uitdrukkelijk aanvaarden, waarmee hij instemt met de toepasselijkheid van deze Voorwaarden, met uitsluiting van alle andere voorwaarden. Bijkomende voorwaarden van de Klant worden uitgesloten, behoudens wanneer deze voorafgaandelijk, schriftelijk en uitdrukkelijk door Mio Mio aanvaard zijn. 

 

 

Artikel 2: Prijs 

Alle vermelde prijzen zijn uitgedrukt in EURO, steeds inclusief BTW en alle andere verplicht door de Klant te dragen taksen of belastingen. 

In België:

Bestellingen van 75 EUR of meer worden gratis verzonden.

Bij iedere bestelling onder de 75 EUR zullen er 5,70 EUR verzendingskosten aangerekend worden. Indien de klant ervoor kiest om de bestelling zelf af te halen, dan vallen de verzendingskosten weg. 

Buiten België: Momenteel geen verzending mogelijk naar het buitenland wegens te hoge verzendkosten.

De opgave van prijs slaat uitsluitend op de artikelen zoals het woordelijk wordt omschreven. De bijhorende foto’s zijn decoratief bedoeld en kunnen elementen bevatten die niet inbegrepen zijn in de prijs. 

 

 

Artikel 3: Aanbod 

Ondanks het feit dat de online catalogus en de e-commerce website met de grootst mogelijke zorgvuldigheid worden samengesteld, is het toch mogelijk dat de aangeboden informatie onvolledig is, materiële fouten bevat, of niet up-to-date is. Kennelijke vergissingen of fouten in het aanbod binden Mio Mio niet. Mio Mio is wat de juistheid en volledigheid van de aangeboden informatie slechts gehouden tot een middelenverbintenis. Mio Mio is in geen geval aansprakelijk ingeval van manifeste materiële fouten, zet- of drukfouten.  

Mio Mio beschikt over één voorraad voor zowel de fysieke winkels als de online winkel. De klant in de winkel heeft dan ook voorrang op de voorraad. We vragen u daarvoor begrip te hebben. 

Wanneer de Klant specifieke vragen heeft over bv. maten, kleur, beschikbaarheid, leveringstermijn of leveringswijze, verzoeken wij de Klant om vooraf contact op te nemen met onze klantendienst. Het aanbod geldt steeds zolang de voorraad strekt en kan te allen tijde worden aangepast of ingetrokken door Mio Mio. Mio Mio kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het niet beschikbaar zijn van een product. Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld. 

 

 

Artikel 4: Betalingen 

Via het betaalsysteem MultiSafePay kan je online betalen. 

Je volgt de stappen op het scherm. Na de betaling krijg je een mail met bevestiging van bestelling en betaling.  

De betaling dient de levering vooraf te gaan en gebeurt via één van volgende betalingsmogelijkheden: Belfius app, Bancontact, IDEAL, KBC app.

Bij iedere aankoop onder de 75 EUR zullen er 5,70 EUR verzendingskosten aangerekend worden. Nadat het systeem voornoemde betaling heeft aanvaard, bevestigt de verkoper de bestelling via e-mail. 

Indien de klant ervoor kiest om de bestelling zelf af te halen, dan vallen de verzendingskosten weg. 

 

 

 


Artikel 5: Retouren en ruilen 

Conform de artikels VI 47-52 van het Wetboek Economisch Recht, beschikt de consument over een termijn van 14 dagen om de overeenkomst zonder opgave van redenen kosteloos te herroepen.  

Elk besteld artikel kan binnen 14 kalenderdagen, vanaf datum ontvangst goederen, worden teruggebracht of omgeruild voor een ander artikel in onze fysieke winkels. Het artikel dient in de winkel te worden afgegeven samen met het retourdocument en kasticket.

Het retourdocument zit in het pakketje en vindt u eveneens terug op onze website. De klant kan ook het artikel binnen de veertien kalenderdagen per post terugzenden. De kosten voor retour zijn voor rekening van de klant.

België: In het pakket zit een retourlabel dat gebruikt mag worden. De klant dient het pakket in een kantoor van Bpost af te geven. Wanneer het pakket terug aangekomen is bij Mio Mio, worden de geretourneerde artikelen terugbetaald. 5,70 EUR wordt van het terug te betalen bedrag afgetrokken.

Andere landen: We kunnen helaas geen retourlabel voorzien. Kosten van retour zijn voor eigen rekening.

Het artikel dient degelijk te worden verpakt en samen met het retourdocument en kasticket te worden verzonden aan het volgende retouradres:  

mio mio, Pater Geversplein 5, 3945 Ham 

In ieder geval wordt retour enkel aanvaard indien het artikel onbevuild, onbeschadigd en ongedragen is. Alle labeltjes dienen nog bevestigd te zijn. Schoenen mogen enkel binnen en op een zuivere ondergrond worden aangepast. 

 

 

Artikel 6: Levering en uitvoering van de overeenkomst 

De levering van het bestelde artikel gebeurt in België op het door de klant opgegeven adres of indien afwezig door afhaling in een postpunt of postkantoor. De verkoper streeft ernaar het bestelde artikel te leveren binnen de 5 werkdagen na ontvangst betaling. Deze leveringstermijn is echter slechts indicatief. Een strikte leveringstermijn kan niet worden gegarandeerd. Voor zover bij wet toegelaten, is de verkoper niet aansprakelijk voor verliezen, kosten, aansprakelijkheid, schade, boetes of uitgaven die ontstaan door een vertraging of uitblijven van de levering.   

Elke zichtbare beschadiging en/of kwalitatieve tekortkoming van een artikel of andere tekortkoming bij de levering, moeten door de Klant onverwijld worden gemeld aan Mio Mio. Verder gelden er voor de cadeaubonnen de volgende voorwaarden: 

De cadeaubonnen mogen niet cash terugbetaald worden.

De cadeaubonnen zijn zowel bruikbaar in de winkels als online.

Ze zijn 1 jaar geldig.


 

Artikel 7: Eigendomsvoorbehoud 

De geleverde artikelen blijven tot op het moment van gehele betaling door de Klant, de exclusieve eigendom van Mio Mio. 

De Klant verbindt er zich toe zo nodig derden op het eigendomsvoorbehoud van Mio Mio te wijzen, bv. aan eenieder die op de nog niet geheel betaalde artikelen beslag zou komen leggen. 

 

 

Artikel 8: Garantie 

Krachtens de wet van 21 september 2004 betreffende de bescherming van de consumenten bij verkoop van consumptiegoederen heeft de consument wettelijke rechten. Deze wettelijke garantie geldt vanaf de datum van levering aan de eerste eigenaar. Elke commerciële garantie laat deze rechten onverminderd. 

Bij vaststelling van een gebrek moet de Klant Mio Mio zo snel mogelijk inlichten. In ieder geval dient elk gebrek binnen een termijn van twee maanden na vaststelling ervan door de Klant te worden gemeld. Nadien vervalt elk recht op herstelling of vervanging. 

De (commerciële en/of wettelijke) garantie is nooit van toepassing op defecten die ontstaan ten gevolge van ongelukken, verwaarlozing, valpartijen, gebruik van het artikel in strijd met doel waarvoor het ontworpen werd, het niet naleven van de gebruiksinstructies of handleiding, aanpassingen of wijzigingen aan het artikel, hardhandig gebruik, slecht onderhoud, of elk ander abnormaal of incorrect gebruik. 

Defecten die zich manifesteren na een periode van 3 maanden volgend op datum van aankoop, desgevallend levering, worden geacht geen verborgen gebreken te zijn, behoudens tegenbewijs door de Klant. 

 

 

Artikel 9: Klantendienst 

De klantendienst van Mio Mio is bereikbaar op het telefoonnummer 0477 17 90 36 (van maandag tot vrijdag tussen 10u en 12u en tussen 13u en 18u), via e-mail op info@mio-mio.be of per post op één van volgende adressen: 

Koningsstraat 9, 3970 Leopoldsburg 

Pater Geversplein 5, 3945 Ham 

Gelatineboulevard 7/0.01, 3500 Hasselt 

Eventuele klachten kunnen hieraan gericht worden. 

 

 

Artikel 10: Privacy 

De verantwoordelijke voor de verwerking, Mio Mio, respecteert de Belgische wet van 8 december 1992 met betrekking tot de bescherming van het privéleven in de verwerking van de persoonlijke gegevens. 

U beschikt over een wettelijk recht op inzage en eventuele correctie van uw persoonsgegevens. Mits bewijs van identiteit (kopie identiteitskaart) kunt u via een schriftelijke, gedateerde en ondertekende aanvraag aan Mio Mio, Koningsstraat 9, 3970 Leopoldsburg of via info@mio-mio.be gratis de schriftelijke mededeling bekomen van uw persoonsgegevens. Indien nodig kunt u ook vragen de gegevens te corrigeren die onjuist, niet volledig of niet pertinent zouden zijn. 

In geval van gebruik van gegevens voor direct marketing: U kan zich kosteloos verzetten tegen het gebruik van uw gegevens voor direct marketing. Hiertoe kan U zich steeds richten tot Mio Mio, Koningsstraat 9, 3970 Leopoldsburg of info@mio-mio.be.  

Wij behandelen uw gegevens als vertrouwelijke informatie en zullen die niet doorgeven, verhuren of verkopen aan derden. 

De klant is zelf verantwoordelijk voor het vertrouwelijk houden van zijn logingegevens en het gebruik van zijn paswoord. Uw paswoord wordt gecodeerd opgeslagen, Mio Mio heeft dus geen toegang tot uw paswoord. 

Mio Mio houdt online (anonieme) bezoekersstatistieken bij om te kunnen bekijken welke pagina’s van de internetsite in welke mate bezocht worden. De behandeling van persoonsgegevens door Mio Mio wordt verder toegelicht in de privacy policy. 

Indien u vragen heeft over deze privacy statement, kunt u ons contacteren op info@mio-mio.be

 

 

Artikel 11: Gebruik van cookies 

Tijdens een bezoek aan de site kunnen 'cookies' op de harde schijf van uw computer geplaatst worden. Een cookie is een tekstbestand dat door de server van een website in de browser van uw computer of op uw mobiel apparaat geplaatst wordt wanneer u een website raadpleegt. Cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren, een cookie kan slechts een machine identificeren. 

Voor meer gedetailleerde info over het gebruik van cookies op www.mio-mio.be, lees de Cookie Policy. 

U kan uw internetbrowser zodanig instellen dat cookies niet worden geaccepteerd, dat u een waarschuwing ontvangt wanneer een cookie geïnstalleerd wordt of dat de cookies nadien van uw harde schijf worden verwijderd. Dit kan u doen via de instellingen van uw browser (via de help-functie). Hou er hierbij wel rekening mee dat bepaalde grafische elementen niet correct kunnen verschijnen, of dat u bepaalde applicaties niet zal kunnen gebruiken. 

Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. 

 

 

Artikel 12: Aantasting geldigheid - niet-verzaking 

Indien een bepaling van deze Voorwaarden ongeldig, onwettig of nietig wordt verklaard, zal dit op geen enkele wijze de geldigheid, de wettigheid en de toepasbaarheid van de andere bepalingen aantasten. 

Het nalaten op gelijk welk moment door Mio Mio om één van de in deze Voorwaarden opgesomde rechten af te dwingen, of gelijk welk recht hiervan uit te oefenen, zal nooit gezien worden als een verzaking aan zulke bepaling en zal nooit de geldigheid van deze rechten aantasten. 

 

 

Artikel 13: Wijziging voorwaarden 

Deze Voorwaarden worden aangevuld door andere voorwaarden waar expliciet naar verwezen wordt, en de algemene verkoopsvoorwaarden van Mio Mio. Ingeval van tegenstrijdigheid, primeren onderhavige Voorwaarden. 

 

 

Artikel 14: Toepasselijk recht – Geschillen 

Het Belgisch recht is van toepassing, met uitzondering van de bepalingen van internationaal privaatrecht inzake toepasselijk recht. 

De rechtbanken van de woonplaats van de Consument zijn bevoegd bij gerechtelijke geschillen. De Consument kan zich ook wenden tot het ODR-platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/). 

 

Koningsstraat 9B-3970 Leopoldsburginfo@mio-mio.beMIO MIOBE 0822.696.590